6 skoler og skolebiblioteker samt 3 folkebiblioteker i Horsens, Silkeborg og Viborg skaber nye læringsrum inden for naturvidenskab. Sammen med børnene.

Projektet kørte i 2009-10. Kontakten fortsættes i uformelt netværk.

Konference blev afholdt 24. nov. 2010
Hent rapporterne nedenfor - få dvd'en hos kontaktperson.

onsdag den 17. marts 2010

Geocaching i Bygholm Park

Hatting eleverne har i løbet af den sidste uge arbejdet med GPS'er og geocaching. Forløbet startede mandag d. 8. marts, hvor lærere og bibliotekarer fik undervisning i, hvordan man kan bruge en GPS. Herefter startede elevernes undervisning. Det krævede mange forsøg eftersom GPS'erne ikke altid var lige pålidelige. Det blev til mange ture ud i den omliggende natur i Hatting, men ikke desto mindre var alle ivrige i deres læringssituation. Herefter skulle eleverne lave poster til en skattejagt, der skulle foregå i Bygholm Park i Horsens. Her brugte eleverne, hvad de havde lært ved at deltage i den skattejagt Brædstrup eleverne havde lavet tilbage i november. En skattejagt baseret på mobilteknologi og smartcodes. Spørgsmålene i posterne tog udgangspunkt i temaet klima og blev derefter lavet om til smartcodes. De forskellige smartcodes blev printet på et stykke papir med et billede, der skulle fortælle noget om spørgsmålet. Det blev til i alt 15 poster, der blev sat op i Bygholm Park og på vejen op til Horsens Bibliotek af læreren Jacob.


Onsdag d. 17. marts blev Brædstrup eleverne inviteteret til at deltage i skattejagten sammen med eleverne i Hatting. Det ville de heldigvis gerne. Eleverne blev blandet sammen på tværs af skoler og delt op i grupper af 4-5 stykker og derefter sendt afsted med nogle minutters mellemrum. I hver gruppe var der en GPS og en mobil med programmet Enigma, som kan aflæse smartcodes. Grupperne ramte ind i mellem sammen, hvilket ikke kun var dårligt eftersom nogle mobiler havde problemer med at læse de forskellige smartcodes og en enkelt desværre havnede i søen (mobil blev dog reddet op og er til genoplivning). Spørgsmålene handlede om alt fra Klimatopmødet i København til hvilke fartøjer, der udleder mest CO2.

Geocachingen sluttede af på Horsens Bibliotek, hvor vinderne af løbet blev kåret og hvor både børn og voksne fik lidt mundgodt bestående af saft, frugt og kage. Herefter gik turen hjem i bus for Brædstrup folkene og på cykel for Hatting folkene. Og det er da absolut en klimavenlig måde at rejse på. Alt i alt en fantastisk dag, hvor ikke bare sidemandsoplæring var i spil, men hvor venskaber mellem 2 forskellige skoler er blevet knyttet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar