6 skoler og skolebiblioteker samt 3 folkebiblioteker i Horsens, Silkeborg og Viborg skaber nye læringsrum inden for naturvidenskab. Sammen med børnene.

Projektet kørte i 2009-10. Kontakten fortsættes i uformelt netværk.

Konference blev afholdt 24. nov. 2010
Hent rapporterne nedenfor - få dvd'en hos kontaktperson.

tirsdag den 16. marts 2010

Skrammel på Biblioteket - Klog i Brædstrup

I uge 8 arbejdede 5.b på Brædstrup skole med genbrug og skrammel. Mandagen startede med en rundvisning på genbrugsstationen i Brædstrup og eleverne fik lov at tage diverse skrammeleffekter med sig hjem til at arbejde videre i projektet. Det blev til elektriske basser, pedalskraldespande, pladespillere og en hel masse udefinerbart skrammel.

Tirsdag, onsdag og torsdag måtte eleverne så arbejde med deres skrammel på Brædstrup Bibliotek. Tanken var at eleverne skulle arbejde i et andet rum end i skolen og at eleverne selv skulle styre, hvordan de ville arbejde med materialerne. Tendensen var at pigerne var meget kreative og drengene mere interesserede i at skille effekterne af for at se de forskellige bestanddele. Hver dag skulle eleverne skrive på vores blog, som var etableret til Brædstrups del af Klog på den fede måde. Opgaven bestod her i at fortælle, hvad de hver især arbejdede med, hvordan dagen var gået, hvad næste dag skulle bringe og desuden give deres indlæg emneord.

Fredag gik med at sætte en udstilling op på Brædstrup Bibliotek og skrive om de værker de hver især havde arbejdet med. Også med henblik på at få genbrugstanken indover, hvilke materialer værkerne var lavet af og hvilken indvirkning, materialerne har på naturen.
Det blev til kunstværker som Skraldespanden Gunner, Hunden der jagtede Hitler, Jesper Skævben og mange mange andre skægge og spændende værker.


På bloggen skriver børnene blandt andet:
Vi lavede en mand ud af: hylde holder som ben og en aluminiums dåse og en el fluesmækker og en griltænder holder og en træ pind og en lidt smadret discolampe og to nøgler og en masse kobber til monobryn og en telefon ledning
Af Simon
Hej mit navn er Krokko. Jeg er lavet af et knækket glattejern som Maja og Greta har fundet ude på lossepladsen. Maja og Greta har lavet et hjem til mig. Mit hjem er lavet af en skoæske som de har limet tapet på.
Af Greta og Maja
I dag splittede vi regnemaskinen ad. Der var mange spændene ting i den. Vi har tænkt os at lave en slags kunst. Den skal køre rundt på grammofonen så man kan se den fra alle vinkler.
Af Mikkel

Se mere på bloggen Klog på den fede måde i Brædstrup

Ingen kommentarer:

Send en kommentar