6 skoler og skolebiblioteker samt 3 folkebiblioteker i Horsens, Silkeborg og Viborg skaber nye læringsrum inden for naturvidenskab. Sammen med børnene.

Projektet kørte i 2009-10. Kontakten fortsættes i uformelt netværk.

Konference blev afholdt 24. nov. 2010
Hent rapporterne nedenfor - få dvd'en hos kontaktperson.

onsdag den 21. april 2010

Blog og Wix med Hatting Skole

I uge 12 stod den på blog og wix for Hatting Skole. Forløbet foregik i undervisningslokalet på Horsens Bibliotek, hvor eleverne blev delt ind i 2 store grupper, hvor den ene skulle arbejde med wix og den anden med blog. Parvis skulle eleverne så arbejde med et af følgende temaer på enten blog eller wix:


  • Fortæl om projektet Skyd en bog
  • Lav en manual til brug af GPS
  • Lav en manual til hvordan man bruger Smartcodes
  • Fortæl hvordan skattejagten i Bygholm Park forløb
  • Fortæl hvordan undervisningen i brug af GPS forløb
  • Fortæl om smartcodeskattejagten på biblioteket i efteråret
Der var op til eleverne selv, hvordan de ville gribe opgaven an og det kom der mange forskellige bud på fra tekst og billeder over video og animationer.

Se bloggen Klog på den fede måde
Se Wix'en Klog på den fede måde


Efterfølgende lavede vi en hurtig gennemgang af alle indlæggene på bloggen og siderne i Wix for at se hvad der var godt og hvad der kunne være bedre i forbindelse med formidling på nettet. Langt de fleste af de elever, der havde arbejdet med Wix, syntes det var sjovt, hvorimod nogen af de, der havde arbejdet med blog, syntes det var lidt mere drøjt. Til gengæld viste gennemgangen, at det faglige niveau i indlæggene på bloggen var højt, hvor siderne i Wix i langt højere grad afspejlede at børnene havde leget en del. Havde vi haft en dag mere, ville det have været smart at lade eleverne enten arbejde videre med deres formidling med henblik på forbedring eller skifte over, således at dem der havde arbejdet med blog i stedet forsøgte sig med wix og omvendt.
Sidenhen har Horsens Bibliotek og Hatting Skole sammen ansøgt om og fået et beløb til indkøb af GPS'er af Foreningen Energi Horsens. Det betyder at samarbejdet mellem de to institutioner fortsætter fx med henblik på at lade eleverne lave en manual til brug af GPS, som kan bruges af andre børn.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar